Ja nu är det dags!
Tro det eller ej men nu måste man sätta sin satts med glögg om den ska bli klar till 1:a advent.
Den ska stå minst tre veckor, gärna sex.
Du behöver:
5 liter svagdricka och 2,5 kilo socker
En påse kryddnejlikor
En påse kardemummakärnor
5 stycken skivade råa potatisar
En kanelstång
Ett paket russin
En bit färsk ingefära
Ett paket jäst
Blanda
allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt
brygden stå i lugn och ro.
Tappa
upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert.
Var noggrann med att inte
få med bottensatsen.
Man
kan göra halv sats på receptet men det är onödigt.
Man kan nämligen lagra
glöggen upp till 2 år.
Vid frågor hör bara av er....
LYCKA TILL!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar