fredag 21 oktober 2011

Dunderglögg

Ja nu är det dags!
Tro det eller ej men nu måste man sätta sin satts med glögg om den ska bli klar till 1:a advent.
Den ska stå minst tre veckor, gärna sex.


Du behöver:


5 liter svagdricka och 2,5 kilo socker


En påse kryddnejlikor
 

En påse kardemummakärnor


 5 stycken skivade råa potatisar


En kanelstång


Ett paket russin


 En bit färsk ingefära


Ett paket jäst




Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. 
Var noggrann med att inte få med bottensatsen.

Man kan göra halv sats på receptet men det är onödigt. 
Man kan nämligen lagra glöggen upp till 2 år.

Vid frågor hör bara av er....
LYCKA TILL!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar