lördag 30 juni 2012

Rosensocker

Har roat mig med att göra rosensocker nu i veckan.
Sockret går att använda som smaksättning i alla tänkbara kakor och krämer eller bara som puder över någon trevlig efterrätt eller glass.
Men var noga med att bara använda obesprutade blommor och helst inga blommor som vuxit nära en trafikerad väg.

Eget rosensocker:
1 liter rosenblad, löst packade
1 liter socker

  1. Skölj rosenbladen noga och lägg dem att torka på ett vitt papper eller handduk i max ett dygn (rosorna ska inte torka helt utan bara bli av med sköljvattnet).
  2. Mixa rosenbladen tillsammans med sockret i en mixer tills ingredienserna malts samman.
  3. Lägg ut på en stor långpanna med bakplåtspapper och torka på 50 grader i ca 45 minuter (rör då och då med en träslev).
  4. När sockret torkat helt, ta ut det och låt svalna.
  5. Mixa sockret igen, eller smula det för hand så att alla klumpar försvinner.
  6. Häll på torr, ren glasburk och förvara torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar