söndag 22 maj 2011

Smulpaj



Dags att börja baka årets första paj. Av underbara rabarber. 
Vad jag har hört så ska man ju käka all rabarber innan midsommar. Sedan blir den träig och tråkig. 

Så vad väntar ni på rusa ut och plocka/köp rabarber för glatta livet.


Jag tipsar om en smulpaj bara för att det går så in i norden fort att göra.
Men smaken är som baken så gör vilken pajdeg ni vill. 
Och viktigast av allt är ju ändå att göra mycket vaniljsås som man kan dränka sin goda paj i.

Svårt att få en smulpaj att se smaskig ut, men jag lovar den är god


Smulpaj         till 1 form, 24 cm i diameter   

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 msk strösocker
125 g kallt smör

Rabarberfyllning

500 g rabarber
drygt 1 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Skölj rabarbern och skiva den i tunna bitar. 


Lägg rabarbern i en skål och tillsätt strösockret och potatismjölet och vänd runt. Häll över allt i smord pajform och fördela den smuliga pajdegen ovanpå.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar